Limon ve Limon'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Limon, insanların sağlık yararları nedeniyle geleneksel ilaçlarda sıklıkla kullandıkları bir turunçgillerdir. Diğer turunçgiller gibi, C vitamini ve diğer antioksidanlar içerirler.

Antioksidanlar insan sağlığı için gereklidir. Bu bileşikler vücutta vücudun hücrelerine zarar verebilecek ve kanserler gibi hastalıklara yol açabilen serbest radikalleri siler.
Limon ve Limon'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Limon'da Bulunan Vitamin Değerleri

Araştırmacılar, limon ve diğer narenciye meyvelerindeki flavonoidlerin antibakteriyel, antikanser ve antidiyabetik özelliklere sahip olduğuna inanıyorlar. Limon da dahil olmak üzere narenciye, sağlığa fayda sağlayan fitokimyasallar adı verilen aktif bileşenler içerir. Bunlardır:
  1. C vitamini
  2. folik asit
  3. potasyum
  4. pektin
Bir 48 g limonun suyu, gram (g) veya miligram (mg) cinsinden aşağıdaki besinleri içerir :
  • 11 kalori
  • 3.31 g karbonhidrat
  • 49 mg potasyum
  • 18.6 mg C vitamini
  • 3 mg kalsiyum
  • 0.1 g lif
Limon ayrıca tiamin, riboflavin, niasin, B-6 vitamini, folat ve A vitamini içerir.

Limon Yemek Niçin Önemlidir

  1. Limon iyi bir C vitamini kaynağıdır ve B6 vitamini içerir (sinir fonksiyonunu düzenlemek ve yiyecekleri enerjiye metabolize etmek için önemlidir).
  2. Ayrıca potasyum (kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan) ve magnezyum (kas, kalp ve sinir fonksiyonunun düzenlenmesinde ve kemiklerin güçlü tutulmasında rol alır) gibi mineraller içerirler.
  3. Limon, sağlıklı bir bağırsak için önemli olan diyet lifi içerir.
  4. Enerji - 100 g limon yaklaşık 115 kJ sağlar.

Limon Nasıl Saklanır

Limonları oda sıcaklığında saklandığınızda yedi gün saklanabilir. Buzdolabında saklanan limonlar birkaç hafta saklanır.

Limon Seçimi Nasıl Yapılır

Parlak sarı ve boyutları büyük ağır hissettiren limonları seçin. Cildinde yumuşak veya kahverengi lekeler olan limonlardan kaçının.

Limon Nasıl Tüketilir

İçme suyunu tatlandırmak veya bir salata veya balık üzerine sıkmak için limon suyunu kullanın. Boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olmak için bir çay kaşığı bal ile kaynar suya limon suyu eklemeyi deneyin. Organik limon kabuğunu da yemek mümkündür. Bazı insanlar kabukları tariflerde kullanır.

1. Kolay bir deniz ürünleri tabağı yapın - bir tavada limon suyu ile tereyağını eritin ve daha sonra doğranmış taze tarhun (kekik ve biberiye işi) ve sarımsakta karıştırmadan önce ateşten alın, ıspanak ve doğranmış taze soğan üzerine somon dökün, üst limon dilimleri ve fırında.
2. Kavrulmuş kuşkonmazı deneyin - kuşkonmazı zeytinyağı ve kızartma ile fırlatın, sonra mayonez, parmesan, doğranmış hamsi ve sarımsak ve limon suyu karışımı ile çırpın ve doğranmış sert haşlanmış yumurta ile karıştırın.
3. Brüksel lahanasını giydirin - soğan ve kimyon tohumu sote edin ve ince dilimlenmiş Brüksel lahanası ekleyin, ardından ateşten alın, mevsim ve limon suyuyla karıştırın.
4. Makarnaya ekleyin - tam tahıllı hardal, az yağlı süt, un, doğranmış sarımsak, tarhun, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu çırpın, sonra pişmiş makarna ve kuşkonmaz mızraklara ekleyin ve rendelenmiş parmesan ile servis yapın.

Limon Ağacı Nasıl Yetiştirilir ve Hasat Edilir?

Limon ağaçları her dem yeşildir (kışın yapraklarını kaybetmezler) ve 4 m'ye kadar büyüyebilirler. Güneşli noktalarda en iyi şekilde büyürler ve düzenli sulama ve donlardan korunmaya ihtiyaç duyarlar. Ağacın düz, koyu ve parlak yaprakları olan düzensiz ve yayılan dalları vardır. Kokulu, beyaz çiçekler yıl boyunca gelişir ve sonunda limonlara dönüşür. Limon hasat etme zamanı ağaca zarar vermemek için meyveleri kökten çevirin. Yüksek kaliteli meyve üretimini sürdürmek ve çok sayıda meyvenin büyümesini sağlamak için limon ağaçları her yıl budanmalıdır.

Prof. İbrahim Saraçoğlu Limon'un Faydalarını Anlatıyor

Yorumlar

Sağlıklı Yaşam İlgili Diğer Konular

Portakal ve Portakal'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Çilek ve Çilek'te Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

C Vitamini Değeri Yüksek Olan 20 Gıda