Greyfurt ve Greyfurt'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Greyfurtlar, sağlığı tetikleyen vitamin ve minerallerle dolu ekşi meyvelerdir. Greyfurt pembe, kırmızı veya beyaz olabilir. Greyfurt'un narenciye aroması, et yemekleri ve salatalara mükemmel eşlik eder. Greyfurt iyi bir C vitamini kaynağıdır ve diyet lifi içerir.

Greyfurtlardaki flavonoidler bazı kanser, iltihap ve obeziteye karşı korunmaya yardımcı olabilir. Bir inceleme çalışmasında, greyfurtlarda bulunan furanocoumarins adı verilen bileşiklerin oksidatif stres ve tümörlere karşı korunmaya yardımcı olabileceğini ve sağlıklı kemikleri destekleyebileceğini düşündürmektedir.

Bu derlemeden yapılan bazı araştırmalar; greyfurt furanokoumarinlerinin, özellikle meme kanseri, cilt kanseri ve lösemiye karşı etkili olabilecek antikanser özelliklerine sahip olabileceğini düşündürmektedir. Araştırmacıların hala bu özellikleri doğrulamak için hayvanlar ve insanlar üzerinde daha fazla çalışma yapmaları gerekmektedir.
Greyfurt ve Greyfurt'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Greyfurt'da Bulunan Vitamin Değerleri

Yarım greyfurt aşağıdaki besinleri içerir :
  • 52 kalori
  • 13.11 g karbonhidrat
  • 2.0 g elyaf
  • 27 g kalsiyum
  • 11 g magnezyum
  • 166 g potasyum
  • 38.4 g C vitamini

Greyfurt Yemek Niçin Önemlidir

  1. Greyfurt iyi bir C vitamini kaynağıdır (vücuttaki dokuların büyümesi ve onarımı için gereklidir) ve bir miktar A vitamini içerir.
  2. Ayrıca potasyum (kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan) ve bazı magnezyum (kas, kalp ve sinir fonksiyonunun düzenlenmesinde ve kemiklerin güçlü tutulmasında rol alır) gibi mineraller içerir.
  3. Greyfurt, sağlıklı bir bağırsak için önemli olan diyet lifi içerir.
  4. Enerji - 100 gr greyfurt 140 kJ sağlar.

Greyfurt Nasıl Saklanır

Greyfurtu oda sıcaklığında veya buzdolabınızın daha taze bölümünde saklayın. Greyfurt oda sıcaklığında saklanırsa bir hafta, buzdolabında saklanırsa daha uzun süre saklanabilir.

Greyfurt Seçimi Nasıl Yapılır

Parlak cilde sahip ve boyutları için ağır hissettiren greyfurt seçin. Yumuşak lekeler, aşırı morarma veya cildin diğer görünür hasarları olanlardan kaçının.

Greyfurt Nasıl Tüketilir

  • Bir meyve salatası için greyfurt dilimleri eklemeyi deneyin veya bir içecek yapmak için suyu sıkın. Yada süpermarketten saf greyfurt suyu satın alabilirsiniz.
  • Narenciye ve et deneyin - greyfurt parçalarını avokado, kiraz domates, nektarin parçaları ve karışık salata yaprakları ile karıştırın, badem unu serpin ve et ile servis yapın.
  • Serinletici bir salata yapın - rezene, kırmızı soğan, elma ve pembe greyfurt parçalarını karıştırın, ardından narenciye sosuyla karıştırın ve kızarmış doğranmış ceviz ve koparılmış taze fesleğen yaprakları ile üstünü karıştırın.
  • Basit, besleyici bir salatanın tadını çıkarın - küçük ıspanak yaprakları, pembe greyfurt parçaları, avokado ve dilimlenmiş kırmızı turpları birleştirin, ardından kırmızı üzüm sirkesi, doğranmış arpacık soğan, haşhaş tohumu, bal, hardal, zeytinyağı ve baharat karışımı ile bütünleştirin.

Greyfurt Nasıl Yetiştirilir ve Hasat Edilir

Greyfurt ağacı, 4 ila 6 m arasında büyüyen yaprak dökmeyen (yıl boyunca yapraklarını korur) bir ağaçtır. Geniş, oval, parlak yeşil yaprakları ve yayılan dalları vardır. Dalların esnek ve kısa uçları vardır. Büyük beyaz kokulu çiçekler tozlaşma sonrası greyfurt haline gelir. Greyfurt kümeler halinde büyür ve sarı üzümlere benzer. Meyve ağaçta olgunlaşır ve hasarı azaltmak için elle hasat edilir.

Greyfurt ağaçları en iyi tam güneşli bir konumda büyür. Sıcak yazları ve düşük veya orta yağışlı alanları tercih ederler. Ağaçların don ve rüzgardan da korunması gerekir.

Prof. İbrahim Saraçoğlu Greyfurt'un Faydalarını Anlatıyor

Yorumlar

Sağlıklı Yaşam İlgili Diğer Konular

Portakal ve Portakal'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Çilek ve Çilek'te Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

C Vitamini Değeri Yüksek Olan 20 Gıda