Yeşil Limon ve Yeşil Limon'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Yeşil Limon ekşi, yuvarlak ve parlak yeşil turunçgillerdir. Limon meyvesi yemek veya limon suyu içmek çeşitli sağlık yararları sağlar. Yeşil Limonlar besinsel güç merkezleridir. C vitamini, antioksidanlar ve diğer besin maddeleri bakımından yüksek değerlere sahiptirler.

Yeşil Limon besinlerle yenildiğinde, bağışıklığınızı artırmaya, kalp hastalığı risk faktörlerini azaltmaya, böbrek taşlarını önlemeye, demir emilimine yardımcı olmaya ve sağlıklı cildi desteklemeye yardımcı olabilirler.

Küçük olmasına rağmen, özellikle C vitamini bakımından vitamin değerleri yüksektir. Yeşil Limon, günlük ihtiyaçlarınızın % 20'sinden fazlasını sağlayan C vitamini değeri saklar. Ayrıca az miktarda demir, kalsiyum, B6 vitamini, tiamin, potasyum ve daha fazlasını içerirler.
Yeşil Limon ve Yeşil Limon'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Yeşil Limon'da Bulunan Vitamin Değerleri

Bir bütün, orta yeşil limon (67 gram)
  • Kalori: 20
  • Karbonhidrat: 7 gram
  • Protein: 0.5 gram
  • Yağ: 0,1 gram
  • Lif: 1.9 gram
  • C Vitamini: Referans Günlük Alımın% 22'si (RDI)
  • Demir: RDI'nın% 2'si
  • Kalsiyum: RDI'nın %% 2'si
  • B6 Vitamini: RDI'nın% 2'si
  • Tiamin: RDI'nın % 2'si
  • Potasyum: RDI'nın% 1'i
Yeşil Limon ayrıca az miktarda riboflavin, niasin, folat, fosfor ve magnezyum içerir.

Yeşil Limon Yemek Niçin Önemlidir

Yeşil Limon kısaca; bağışıklığı geliştirmeye, kalp hastalığı risk faktörlerini azaltmaya, böbrek taşlarını önlemeye, demir emilimine yardımcı olmaya, sağlıklı cildi desteklemeye ve bazı kanser risklerini azaltmaya yardımcı olabilir.
  1. Yeşil Limon, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilecek bir besin olan C vitamini bakımından yüksektir.
  2. Test tüpü çalışmalarında, C vitamini, vücudunuzu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmaya yardımcı olmuştur.
  3. İnsan çalışmalarında, C vitamini almak soğuk algınlığının süresini ve şiddetini kısaltmaya yardımcı olmuştur.
  4. Ayrıca, C vitamini, iltihabı azaltarak ve kolajen üretimini uyararak yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Kollajen yara onarımına yardımcı olan temel bir proteindir.
  5. C vitaminin yanı sıra, Yeşil Limon hücreleri serbest radikal hasarına karşı savunarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olan harika bir antioksidan kaynağıdır.

Yeşil Limon Nasıl Saklanır

Yeşil Limon oda sıcaklığında saklayın ve yedi gün içinde kullanın. Deriler sonunda sarı olur, ancak yine de meyveyi kullanabilirsiniz. Yeşil Limon'u buzdolabınızın sebzelik bölümünde de saklayabilirsiniz. Soğutulursa birkaç hafta saklanabilirler.

Yeşil Limon Seçimi Nasıl Yapılır

Yeşil Limonlar, genellikle limon ve diğer narenciye meyvelerinin yanında bulunan marketlerde bulunur. Boyutları için ağır hissettiren, parlak renkli ve minimum renk değişikliği olan narenciye meyvelerini seçin.

Yeşil Limon Nasıl Tüketilir

  • Meyve suyu ve diğer lezzetlerinin aroması için değerlidirler.
  • Dünyanın diğer bölgelerinde - Hindistan gibi - Yeşil Limonlar genellikle raf ömrünü uzatmak için turşulanır ve daha sonra lezzet artışı için yemeklere eklenir.
  • Yeşil Limon kabuğu ve meyve suyu, Yeşil limon kabuğu keklerde, kurabiye ve dondurma gibi tatlılarda ve pişmiş mallarda yaygın olarak kullanılan malzemelerdir.
  • Mutfağınızın dışında, Yeşil limon doğal bir temizlik maddesi olarak ve kokuları nötralize etmek için kullanılır. Bazı çalışmalar antimikrobiyal özelliklere sahip olduklarını göstermektedir.
  • Yeşil limon suyu sirke ve su ile karıştırılabilir. Toksik olmayan bir temizleme seçeneği için yüzey spreyi olarak kullanılabilir.

Yeşil Limon Nasıl Yetiştirilir ve Hasat Edilir?

Yeşil Limon ağaçları limon ağaçlarına benzer. Her ikisi de 2 ila 5 m arasında büyüyen ve düzensiz yayılan dalları küçük, gür ağaçlardır. Yeşil Limon ağaçları yaprak dökmeyen (kışın yapraklarını kaybetmezler) ve parlak soluk yeşil ila koyu yeşil yaprakları vardır. Ihlamur ağaçları dondan korunmaya ihtiyaç duyar ve aşırı sıcaklıklara duyarlıdır. Ama limon ağaçlarındaki çiçekler kokulu, beyaz ve yıl boyunca gelişebilir.

Yüksek kaliteli meyve üretimini sürdürmek ve çok sayıda meyve büyümesini desteklemek için Yeşil Limon ağaçları her yıl budanmalıdır. Yeşil Limon hasat etmek için, ağaca zarar vermemek adına meyveyi kökten çevirin.

Prof. İbrahim Saraçoğlu Yeşil Limon'un Faydalarını Anlatıyor

Yorumlar

Sağlıklı Yaşam İlgili Diğer Konular

Portakal ve Portakal'da Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

Çilek ve Çilek'te Bulunan Vitamin Değerleri Nelerdir?

C Vitamini Değeri Yüksek Olan 20 Gıda